Het Koninkrijk van Tonga
 

Beeld u in, het romantiek en schoonheid van de Zuid Stille Oceaan in combinatie met het relaxed zeilen van de Britse Maagden Eilanden!

U bent aangekomen in het idyllische zeilers paradijs van Tonga! In het helderblauwe water schitteren 170 eilanden waar u op uw gemakt "line of sight" kunt navigeren. U word verwelkomd door de vriendelijke en zachtgeaarde bevolking en u behoort nu tot de meest fortuinlijke zeilers groep ter wereld!

"The Friendly Islands"

Zo benoemde kapitein Cook deze eilanden groep in 1777 en de huidige bezoekers zijn het daar hartgrondig mee eens. De warme ontvangst van de betoverende bevolking past bij het zorgeloos kruisen in dit gebied.

Tongaanse feesten zijn ook alom bekend met tot 30 verschillende schotels die bediend worden in het fakkellicht met dans en gezang. Het welkom gevoel blijft u bij als u koerst met de voorspelbare passaat door de kristalheldere wateren naar de 50 verschillende ankerplaatsen die binnen één dag zeilen liggen.

Net onder de oppervlakte van deze blijvend kalme wateren ligt een snorkelparadijs waar u vele heuglijke momenten zult beleven.

Luisteren naar het lied van de Walvis.

U verlaat de haven van Neiafu en koerst richting het westen naar Nuapapapu en Mariners Cave. De ingang van de grot is onderwater en gelijk aan een duik onder uw eigen kiel. Koers zuid naar Vaka'eitu met een stop voor een duik in de ongelooflijk briljante koraaltuinen. Op het eiland Euakafa gaat u op zoek naar het geheim van de graftombes.  Het hoogtepunt van uw bezoek aan Pangaimotu is een authentiek Polynesisch feest op Hinakawe'a Beach.

Zeil zuidwest naar Euaiki en wacht op laagwater voor de fijnste oogst mosselen en andere schelpdieren. Koers naar Port Maurelle op Kapa in het noorden en neem de bijboot voor een tocht in de Zwaluw Grotten. Buiten in het diepere water is de broedplaats van de Potvis (Juli - November), hun lied zal u eeuwig bijblijven.

   
  Home