Tahiti

Slechts per boot kunt u de magie van de benedenwindse eilanden van Tahiti waarderen. Zeil in de rustige lagunes in de schaduw van vulkanische pieken net als de Polynesiërs in hun catamarans van vroeger. Laat u voeren door de passaat beladen met de geuren van orchideeën, frangi pani en vanille naar de eilanden die schrijvers, schilders en zeilers heeft betoverd door de eeuwen heen.

Passage onder zeil - een reis door het paradijs.Ontdek een plaats, bewaard gebleven van de moderne tijd, net voor u, waar het koraal rif een muur vormt ter bescherming tegen een andere hectische wereld! Zoals voorgaande generaties zeilers zult u genieten van traditionele verwelkoming van deze zacht geaarde bevolking. Bepeins de bron van een torenhoge waterval en verwonder u bij het geweide grond van een oude tempel. Zweef boven imponerende riffen, ongelooflijk rijk aan exotische kleuren. Veranker op een motu, een klein begroeid koraaleilandje, en beschouw de zonsondergang in een vreedzaam lagune. Staar naar de verre horizon en net als Fletcher Christiaan, zou u eeuwig kunnen blijven!

Vier Eilanden.

Bora Bora:
Als een lyrische toverspreuk lokt het eiland zeilers rond hele wereld naar haar bijzondere schoonheid. Ze is het hart en ziel van de Zuid Stille Oceaan. In de verte ziet u haar liggen bij uw vertrek van Raiatea. Bij het binnen varen van de lagune ziet u het spektakel van Mount Otemanu met haar basalthangen badend in het zonnegloed in een regenboog van steeds veranderende tinten. Samen gezien met Mount Pahia is het uitzicht steeds anders bij elke nieuwe ankerplaats.

Huahine:
Dit eiland met vele landerijen is het minst veranderd door de tijd. Het strand van Relais Mahana bied fijn zandstranden en een diepe lagune. Bij Maeva liggen de heilige gronden van de Tahitiaanse tempels (marae) uit de 16e eeuw.

Raiatea:
Op ontdekkingsreis met de bijboot in de Aoppamao rivier, hoor de stemmen van de natuur langs de oerwoud beboste oevers! Zoek de zeldzame tiare apetahi, een vijfpuntige witte wilde bloem die nergens anders te zien is. Bezoek de Taputapuatea Marae met zijn massieve altaar

Tahaa:
Het eiland is gezellin van Raiatea en neemt 80% van de vanille productie van Polynesië voor haar rekening.