Sint Maarten / St. Martin

Het Frans/Nederlands eiland van Sint Maarten/St. Martin ligt volgens Nederlandse begrippen in de Bovenwindse Eilanden. Voor de rest van de wereld is het een van de "Leeward Islands" (benedenwinds). Een duidelijke bevestiging dat wij inderdaad anders zijn, en trots erop!

Sint Maarten kreeg haar naam van Columbus toen hij op 11 November 1493 (de heilige St. Maarten van Tours dag) voorbij vaarde. Het eiland heeft een onstuimig verleden en is sinds de Europese ontdekking 16 keer van eigenaar verwisseld! De laatste keer, in 1648, werd het verdeeld tussen Frankrijk en Nederland. Gedurende een van de vele schermutselingen tussen de Spanjaarden en de Hollanders heeft de later bekende Gouverneur van Nieuw Amsterdam, Peter Stuyvesant, hier bij Fort Amsterdam, een been achter gelaten.

Het eiland is nu een kruis tussen de "Franse Riviera", met sjieken winkels en casino's, en de "Gastvrije en Groothartige Antillen" met open markten en eilandkunst winkels en kraampjes. Deze onweerstaanbare mix en het feit dat dit eiland belasting vrij is maakt het zeer in trek bij de Cruiseschiptoeristen die met zo'n 10.000 per week het eiland bezoeken.

Al de grote charter bedrijven zijn hier dan ook aanwezig met een gecombineerde vloot van ongeveer 300 jachten. Sint Maarten is bij het Nederlandse publiek de laatste jaren via de TV beelden van de Heineken Regatta bekend geworden. Dit Zeilevenement in Carnaval sfeer trekt zo'n 2000 zeilers plus entourage waarvan de helft afkomstig is vanuit de Benelux.

Charter mogelijkheden:
Op Sint Maarten/Saint Martin vertegenwoordigen wij de vloten van de Moorings en Caribyacht.

Vliegverbindingen:
Beiden KLM en Air France hebben geregelde diensten naar het eiland. Zo ook zijn er vele dagelijkse verbindingen met de omliggende eilanden.

Zeilgebied
Binnen een dag zeilen liggen de eilanden van Anguilla, St. Barthelemy (St. Barts), Saba, St. Eustatius (Statia), St. Kitts, Nevis, Barbuda en Antigua. Allen zijn zeker een bezoek waard!
Vele onbewoonde eilanden liggen in de buurt en bieden legio snorkel en duik gelegenheden. Hiervan zijn Tintamarre, Pinel, Green Cay (St. Martin) en Ile Fourche (St. Barths) het meest geliefd. Ook de baaien van Oriƫnt Beach, Grand Case en Simpson Bay op Sint Maarten/St. Martin, Crocus Bay op Anguilla, Baie Colombier en Baie St. Jean op St. Barths zijn erg in trek. "One Way" Charters behoren tot de mogelijkheden van/of naar Tortola (BVI). Antigua, Guadeloupe, Martinique, St. Lucia en Grenada.
   
14 Daagse Cruising Schema
Aankomst Meeste vluchten arriveren op Juliana Airport in de middag uren vanwaar u per taxi (busje) naar de marina gebracht wordt. Na een korte uitleg van het werken van de electro en gas instalaties kunt u aan boord. Als alternatief kunt u in een van de omliggende hotels overnachten.
Dag 1. Na een uitgebreide briefing van de regio kiest u het ruime sop naar Philipsburg, de hoofdstad van het Nederlands deel van Sint Maarten. Hier kunt u voordelig uw proviandering afronden.
Dag 2. Richting Ile Fourche voor de lunch, een duik over de koraal riffen en door naar Gustavia, de pittoreske hoofdstad van St. Barts.
Dag 3. Na het inslaan van het overheerlijk brood van de plaatselijke croissanterie kiest u koers voor St. Eustatius.
Dag 4. Een dag op St. Eustatius met bezoeken aan de prachtig gerestaureerde 18e eeuwse Fort en kerk. Een beklimming van de "Quill" vulkaan via een van de vele wandelpaden biedt een pracht uitzicht van het eiland.
Dag 5. Vertrek naar St. Kitts met stop bij "Basse Terre" voor de lunch en door naar de vreedzame baai ten zuiden van het eiland.
Dag 6. Een bezoek aan het tropisch woud en de oude rietsuiker fabriek. Wat winkelen in de plaatselijke boutique en door naar Nevis (18 km) waar u voor anker gaat in Charlestown, de plaatselijke hoofdstad.
Dag 7. Ontdek het eiland, zonnebaden op het strand, snorkelen of voor de liefhebbers een rondje golf op een van de mooiste en prestigieuze golfbanen in de Caribbean!
Dag 8. Met een ruim rak terug naar St. Barts (80 km) en voor anker in Baie Colombier waar het snorkelen bijzonder goed is. Een beklimming van de heuvel levert een pracht uitzicht van de Baie Flamands.
Dag 9. Koers naar Grand Case, St. Martin, voor een bezoek aan een van de vele klasse restaurants die daar te vinden zijn.
Dag 10. Vertrek naar het rustige Anguilla en ga voor anker in Road Bay. Geniet van de steelband bij "John's"
Dag 11. Kies koers naar de Prickly Pears Cays, een plaatselijk natuur reservaat, voor de mooiste koraal riffen in de Noordelijke Caribbean. Na de lunch door naar Crocus Bay waar u van de spectaculaire zonsondergang kunt genieten.
Dag 12. Terug naar Marigot, de Franse hoofdstad van St. Martin voor een bezoek aan de Markt en de vele restaurants en boetiekjes. Een beklimming naar Fort Louis levert een pracht uitzicht van de baai.
Dag 13. Vertrek naar het onbewoonde Tintamarre met haar prachtige stranden en door naar Orient Bay voor de overnachting.
Dag 14. Terug naar de Marina voor 12,00 uur.

 Home