Mahé, Seychellen.


 
Tussen Hemel en Oceaan

Op 4 graden ten zuiden van de evenaar en 2.000 km ten westen van de Afrikaanse kust ligt het zeilers paradijs in het midden van de Indische Oceaan.

Het archipel van 115 eilanden verspreid
over 40.000 vkt. Km. is de bron dromen van een tijd lang geleden met romantische namen als Mahé, Praslin, Cousin, Curieuse, Félicité en Silhouette.

In de kristal heldere wateren in een regen-boog van kleuren, liggen de prachtige eilanden met 's werelds mooiste stranden, als oasen met kleurrijke vissen en gevogelte getooid in welige plantengroei
versierd met de inheemse flora.

De eilanden van de binnen ring, waarvan een aantal hieronder beschreven, worden het meest bezocht. Voor langere en meer ondernemende charters kan men de buiten eilanden bezoeken.

In het midden ligt Victoria, 's werelds kleinste hoofdstad met de VPM base, op 15 minuten van het vliegveld. Hier vind men de oudste Graniet formaties in de wereld binnen een straal van 60 mijl. De natuur heeft voor miljoenen jaar gewerkt deze kunststukken en worden door velen
aangezien als lava formaties door hun golvende vormen!

Afgezonderd van de grote continenten met unieke fauna en flora in dit zonder meer een van de mooiste plaatsen op onze aardbol.

Klimaat

De Tropische klimaat is net zo zachtgeaard als de plaatselijke bevolking met lucht temperaturen tussen de 25 en 30 graden en water temperaturen tussen de 24 en 29 graden. Het gebied ligt buiten de Orkaan zone dus kan men hier het hele jaar rond zeilen.

De zuidoost passaat waait van midden mei tot midden oktober, aan het begin en eind van het seizoen met 15 knopen oplopend naar 20 tot 25 knopen in augustus.

Vanaf december tot midden maart waaien de winden van de noord-oost Moesson met 10 tot 15 knopen. De zee is dan rustiger met verhoogde kans op regen van december tot februari.

In het laagseizoen is het ideaal zeilen met milde en afwissellende winden in een behaaglijk warme klimaat die door verfris-sende buitjes word onderbroken.

Taxes

Voor een bezoek aan dit gebied dient men rekening te houden met de vele belasting-en die betaald moeten worden. Het is uiteindelijk voor een goed doel want alles is prachtig onderhouden.

Hiervoor moet men US Dollars bij de hand hebben (of Euros) terwijl het onwettig is om plaatselijk met buitenlands geld te betalen! De uitzonderingen zijn de hotels en de
belastingen, inclusief "departure tax" ($60 p.p.!)

Mahé
Kort onder de kust van Mahé tegenover Victoria ligt het Sainte Anne Marine Park. Bezoek aan het park en ankeren voor de nacht - $10 (of 10 Euro) p.p.

La Digue
Het eiland kan per fietstoer bezichtigd worden. Bezoek het mooiste strand in de wereld bij Source d' Argent. Een bezoek aan l'Union Estate (waar Emmanuelle werd verfilmd) kost - $2 (of 3 Euros) p.p.

Coco Island
Snorkelen in het Marine Park waar u kunt spelen met de water schilpadden - $10 (of 10 Euro) p.p.

Praslin
Een bezoek aan de "Vallée de Mai" met de beroemde Coco de Mer is een must – entree $10 (of 10 Euro) p.p.

Curieuse
Voor anker tegenover de oude lepra kolonie en te voet door het bos naar de "Giant Tortoise Farm". Halfverwegen kan men de Manta's in de Lagune zien patrouliëren. Snorkelen tegenover St. Pierre - $10 (of 10 Euro) beiden eilanden.

Cousin
Dit vogel eiland beidt een wandeltour met gids(en) voor $20 (of 25 Euro) p.p. U wordt van uw boot opgehaald . (Het is verboden met je eigen bijboot aan wal te gaan). 
  Home