Kos
 

De Dodecanesos is een zeilers paradijs met 163 eilanden waarvan 26 bewoond. Elk eiland is een wereld van ontelbare stranden, baaien en inhammen. De dorpjes stralen een vriendelijke atmosfeer en overal word u begroet klassieke ruïnes, kruisvaarder forten, en pittoreske haventjes met charmante tavernas met de oogst van de zee op het menu. Er is veel te zien op deze schitterende eilanden.

Maak een vroege start - bijvoorbeeld 400 V.C.

Kos:
Een goede plaats om te beginnen is een bezoek aan het Aesculapion, een tempel voor de genezing anno 400 V.C. waar u weer op kracht kan komen. (Het kan geen kwaad!) Dan langs de glansrijke oorden die strekken van Lambi Beach tot Agios Fokas en even ontspannen in de warmwater spas van Thermes. Langs de zuidwest kust ligt Kefalos met haar prachtige stranden en kleine tavernas.
Nisirus: Een klein eilandje waar een prachtig dorpje hangt op de rand van de afgrond. Bezoek de zwavel krater in het  midden van het eiland.

Kalymnos:
Een plekje om tot rust te komen op een van de prachtige stranden.
Ios: Een eiland van contrasten met drukke disco's en Cycladische kultuur.
Santorini:
Bekend als het mooiste eiland in de Egeïsche zee. De vulkanische uitbarsting die het eiland vormde gaf aanleiding tot het verhaal van Atlantis. De zonsondergang hier is dramatisch en adembenemend mooi.
Antiparos:
Gouden stranden, een middeleeuws kasteel en een grot in de heuvel van Agios Ioanis, waar stalactieten hangen in het koele donker, zijn van de hoogtepunten op dit eiland.
Paros:
Bezoek het pittoreske dorpje van Naoussa met witkalk huisjes, slingerende steegjes en prachtige stranden. Neem een kijkje bij de massieve rotsen van Kolimbithres.
Naxos:
Een eiland rijk aan architectuur met windmolens, kerkjes en de ruïnes van de tempel van Apollo.

Kaart van Kos

Foto van Kos

   
 
 

  

  Home