De Britse Maagden Eilanden
 

De Britse Maagden Eilanden is het drukst bezocht zeilgebied in de Caribbean en heeft de Moorings hier dus haar grootste vloot liggen. Het kristalhelder water van de Sir Francis Drake Channel word omringt door de 55 eilanden van deze groep die als een parelstreng een breekwater vormen tegen de wat onstuimige Caribische zee.
Verborgen Schatten.

Vanuit Road Town, uw uitvalshaven op Tortola, kan uw avontuur beginnen. Een paar uurtjes zeilen en u gaat voor anker (of pakt een van de vele boeien om aan te meren en zodoende het koraal onbeschadigd te laten) en neemt een duik op jacht naar de verborgen schatten van dit gebied. U wordt begroet door de vriendelijke kleurvolle bewoners van deze wereld en begeleid door het prachtige koraal. Bij "Salt Island" ligt het wrak van de "Rhone" op een diepte van 20 meter waar de echte duikers aan hun trekken kunnen komen.

Met uw bijboot ligt u aan bij de brigantijn de "Willie T" (William Thornton), een drijvend restaurant/bar beroemd voor de wilde feesten aan boord. Het gesprek aan de bar is over piraterij met Treasure Island als achtergrond. Aan wal volgt u in de voetsporen van Jack Hawkins en Long John Silver. Met uw bijboot naar "Treasure Point" waar u kunt snorkelen in de grotten.

The Best Cruising Ground in the Caribbean:

Om dit zeilgebied ten volle te bezichtigen heeft men een aantal weken nodig maar geen reis is kompleet zonder een bezoek aan "The Baths" op Virgin Gorda waar het strand bezaaid ligt met huizenhoge rotsen. Ook is een bezoek aan "Foxy's Bar" op "Jost van Dyke", het eiland is vernoemd naar een Hollandse piraat met een bevolking van 180, een must. Een korte oversteek naar "Cane Garden Bay" waar u voor anker gaat en aan wal is een bezoek aan de plaatselijke rum distillery een aanrader.


  

  Home