Ajaccio
 
Het eiland Corsica ligt op 108 mijl van Nice, heeft een kustlijn van bijna 1000 km, ruwe bergen, eenzame valleien en wel riekende bossen die in de zomer hun geur tot ver op zee verspreiden.

Watervallen en fijn zand stranden.
Door pieken op het eiland genaamd "De Berg in de Zee", worden de zeilers van over de wereld gelokt naar de zonnig droge klimaat met haar westen winden waar vele rivieren via watervallen een weg naar de zee banen. Vanaf Ajaccio kunt u de westkust verkennen met haar vele rustige baaien met stille stranden, waarvan de meeste
niet bereikbaar zijn over land. Koers naar het noorden naar het ruwe Cap Corse Archipel, of vaar naar het zuiden richting de Lavezzi eilanden. Heeft u twee weken de tijd kunt u een rondje eiland varen, een rit van 330 zeemijlen.

Een Kleurrijke Zeilervaring:
Het beroemde Middellandse zee lichtval baad Corsica met een speciale schoonheid dat een blijvende indruk laat met elke nadering van de kust. Neem een wandeling door het pastelgetinte stadje van Ajaccio, geboorteplaats van Napoleon. Voor u de stad verlaat, bezoek Pointe de la Parata, een zwarte graniet landtong
beroemd voor de mooie zonsondergang. Uw tocht begint met het spektakel van de Les Calanche, een berglandschap van rode en oranje granietformaties. De Noordkust tussen de vesting Calvi en I'lle Rousse schitterd met stille goudwitte stranden. Aan de zuidpunt van het eiland word u gadegeslagen door de vesting Bonifacio vanaf de kalksteen rotsen. 

   
 

  Home